Skemaer til slægtsforskning

Jeg har lavet nogle skemaer til brug ved slægtsforskning, især når man begynder sin slægtsforskning: Familieskemaet og anetavleskemaet.

Familieskemaet kan bruges til at samle de oplysninger sammen, man har om en familie, dvs. far, mor og børn. Når man har udfyldt skemaet for sine forældre, kan man fortsætte med et nyt ark for hver af sine bedsteforældre, et skema for hvert par. Oplysningerne kan komme fra dåbsattester og andre skriftlige kilder, der opbevares i familien, men kan også suppleres med oplysninger hentet fra andre kilder.
Skemaet er i Word-format, så du kan åbne det på din computer og skrive direkte i felterne med Word eller eventuelt et andet tekstbehandlingsprogram.
Gem et tomt dokument, som du derefter kan åbne, indtaste oplysninger om en familie og så gemme skemaet under familiens navn. Og sådan videre til de næste familier.
Hvis du hellere vil udfylde skemaet i hånden, kan du bruge PDF-udgaven, som du så skriver ud i flere eksemplarer.

FamilieskemaWord-formatPDF-format

 
Anetavleskemaet er beregnet til at notere navne og årstal for dine aner, og findes også både i en Word-udgave og en PDF-udgave.
Som ane nr. 1 kan du anbringe dig selv (og måske dine søskende), dine forældre som nr. 2 og 3, bedsteforældrene som nr. 4,5,6 og 7, og så fremdeles. Du kan også vælge at anbringe dine egne børn som nr. 1, og så dig selv og din ægtefælle som nr. 2 og 3.
Jeg vil anbefale, at du følger standarden for nummerering af aner, der er at mændene skal have lige numre og kvinderne ulige numre!

AnetavleskemaWord-formatPDF-format